Na moři..

Na moři..

Anotace: něco se tam trochu vzájemně vylučuje, to promiňte, já to vím.. Ale je to jedna z mých starších (no hodně starých)a nechci ji předělávat.. =)

Po moři pluly dvě lodě,
převážely v kádích živé sledě,
ale ztroskotaly
a sledi uplavali.

Plavčíci vykřikli:
„Sledi nám utekli!“
I vydali se za nimi v gumovém člunu,
nechytli je ale,
protože potkali velkou vlnu.

Vlna je zanesla na ostrov pustý,
Jeden plavčík vykřikl:
„Zemřeme tu hlady!“
(Byl to ten tlustý)

Plavčík Eda zvolal: „Běda, běda.
Zemřeme hlady do oběda!“

Jednoho plavčíka pak napadlo,
aby použili ruku,
když nemají pádlo.

I sedli plavčíci do člunu
a když použili ruce jako pádla,
dopádlovali k troskám lodě,
a tam uviděli – SLEDĚ!

Sledě pochytali,
Do kádí je dali.
Eda z trosek vesla vzal
A pluli dál!
Autor Adie.80, 07.10.2007
Přečteno 427x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí