V noci

V noci

Anotace: O tom, že se má pracovat s mírou. A jen ve správnou dobu. Nebo pokud možno nepracovat vůbec. Psáno pro mého carrier chancellora.

Sedím večer v rachotě,
očka se mi klíží,
když tu náhle na chodbě,
se čísi kroky blíží.

Že by šéfko kontoloval,
jestli tady nechrápu?
Dyť tu předtím poskakoval,
ať se s tím moc nepáru.

Že už domů měl bych kvačit,
že přej dělám přesčasy.
Osm hodin bude stačit,
víc dělaj jen mamlasy.

V ABCD je to jiný,
mamlas vedle mamlase.
Když nebudeš v práci líný,
dáš osm hodin v přesčase.

Ty kroky už mám za zády,
bude konec záhady.
Kdo tu straší v tuto dobu?
Kdo vrhá stín do bílého stropu?

Ze dveřích statný stín se vrhá,
můj kurzor z obrazovky zdrhá.
Má ruka pomalu se zvedá.
Tvář! Je strachy bledá.

Postava to věru lepá,
brada se mi strachy klepá,
odlesk jeho očí zřím,
já už to snad nevydržím,
volám strachy anděli,
ale vím že jsem v ....li,
že mě nikdo nezachrání,
ta postava už se sklání,
ježíš to jsou hrozná muka,
mozek mi už z toho puká,
přidušeně říkám chabě,
ne jemu, spíše sobě.

Jsi snad nový contraktor?
Ne, tvůj carrier chancellor.
Autor Stroganov, 07.11.2007
Přečteno 517x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí