Nevěstě k svatbě - něco jako přání - pro odlehčení

Nevěstě k svatbě - něco jako přání - pro odlehčení

Anotace: v červnu 11. vádala se mi kamarádka :-) moc se omlouvám, jsou tam jistě chyby...ale psala jsem to v práci - během půl hodiny - víc času nezbylo, tak jsem pozbírala co vím....a myslím,že se to i líbilo...(ale je to fakt hovadina)

Začíná to ránem...pak nastane ten zmatek,
jeden by z toho možná i utek,
potom chystání, z postele všechny vyhání,
maminky nervozou jsou na omdlení...

Nevěsta běhá, líčí se a obléká,
nejradši by se možná zase zeslékla...
ženich ten doma do mísy zvrací,
pak v obleku koupeném se ztrácí....

Družička v kuchyni koláčky jí,
potom v koutku pokoutně spí...
tatínci dávaj si slivovičku,
a potom potají ještě borovičku...

zdobí se auta, všude je shon,
nevyzla by se v tom ani stařičký slon...
dvanáctá hodina blíží se blíží,
očička nevěstě i ženichovi se klíží...

nasedat do aut, a honem jedééééém,
naštěstí není cesta poseta ledem...
auta už jednou, na cestu troubí,
ženich s nevěstou se snoubí...

dojeli na místo, všechno už ztichlo,
pár lidí z davu zvláštně si vzdychlo...
ženich nevěstu za rámě chytí,
už mu neuteče, už není zbytí...

stojí tam pospolu, vedle sebe,
po očku sledují všechny v sedě...
maminkám nadšením slzička stekla,
jedna babička pro změnu hekla...

už jim to říkají, všichni se smějí,
srdíčka láskou a blahem jim hřejí...
slvanostní zvony na cestu zvoní,
ženich se k nevěstě v polibku skloní...

tak, už jsou svoji, není cesta zpátky,
leda že by užekli zadními vrátky...
láska je nádherná, svatba to pečetí,
potom už nezbývá nic, než jen početí...
Autor jarkaj, 25.08.2005
Přečteno 1087x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí