Maloobchodní

Maloobchodní

Anotace: O problémech drobných obchodníků

Sbírka: U večerní sklenky vína

Na konci naší ulice
Podnikatel drobný
Lamentuje velice
Vztek jej stih‘ chorobný

Na jeřáby v díle kouká
Oči plné stesku
Neprodá již cukr, mouka
Teď ustoupí Tescu

Zpropadené řetězce
Nyní hatí jeho plán
Krátký vzkaz na vývěsce:
„Sorry, krám já zavírám.“

Už týden pije ustavičně
Zrádné spřádá sítě
„Vyřeším to netradičně,
Budeš koukat dítě.“

Tvarůžka a syrečka
Teď před krámem vystavuje
Puchem dělnikům horečka
Plnit normy zakazuje.

Stavba Tesca odkládá se
Na neurčitou dobu
A tak náš malý obchodníček
Zažehnal chudobu.
Autor Vševolod Lopaťuk, 23.08.2009
Přečteno 336x
Tipy 2
Poslední tipující: Špáďa, divoska_jaja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí