ALCHYMISTA

ALCHYMISTA

Anotace: Je důležité držet se původní myšlenky

Optimista alchymista
něco kutí něco chystá.
Z baňěk se mu kouří,
věčně oči mhouří.
Občas v knize cosi hledá,
na chvíli si pokoj nedá.
Pro vědecké bádání
od dětství má nadání.

Nevěří, že přijde na to,
jak se z prachu dělá zlato.
Nechce věčný pramen mládí.
Jedna věc ho však odvádí

od té práce soustředěné.

Snaží se jak nelíp může;
otrhal i ostny růže.
Hlavu svou má jako střep.
Vzpomenout by si chtěl hned.
Dumá hladov, na lačno,
jak to všechno vlastně začlo?
Kde je toho začátek?
A vrací se nezpátek

ve své mysli zabedněné.

Náhle ťukne do čela
a píská si zvesela.
Přišel na to proč to dělá;
myšlenka to byla skvělá!
Tudíž se k ní vrátil rád,
párky si dal rychle hřát.

V baňce velké, skleněné.
Autor KockaEvropska, 29.10.2009
Přečteno 372x
Tipy 14
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, Arret, Nergal, Špáďa, Zpátky, Jiparo, Lota, Linzerka, Květka Š., ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hehe ta predstava... :D

03.11.2009 20:19:00 | Nergal

Dík za úsměv, Kočko!

03.11.2009 09:23:00 | Špáďa

:-)) Mňam

02.11.2009 19:55:00 | Zpátky

:)

30.10.2009 09:37:00 | Jiparo

...skleněné,
alchymista.Né že né.

29.10.2009 18:15:00 | Květka Š.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí