DLUHY

DLUHY

Anotace: Je to "báseň" spíše pro zasmání (pro někoho ani to ne). Snažil jsem se tam napsat všechny platící mince a bankovky (většinou na úkor obsahu :o))). Není to pokus o umění ...nesuďte mne moc krutě.

Jeden padík,
dluží mi Adík.
Viděl si dneska Verunu,
tak ta mi má vrátit korunu.
To já zase Ivě
dlužím koruny dvě.
Tamhleta tlustá můra
ta už mi dluží bůra.
Až někdy potkáš Bětku,
vyřid jí, že chci tu pětku.
Na stříbrném tácu,
vrátil jsem bratrovi dvácu.
Dopis, jehož jsem byl adresát,
mi nařídil dát na poště korun padesát.
Hloupý spolupracovník Milo,
už mi dluží snad kilo.
Stačí když někdo vytáhne pěstě,
už mu cpu do kapsy korun dvěstě.
Jelikož prohrál jsem 3. set,
musel jsem zaplatit korun pětset.
Kdybych já potkal Šlitra,
snad by mi půjčil litra.
Za rychlou jízdu přes hranice
dostal jsem pokutu dva tisíce.
Můj obhájce měl špatnou koncovku,
tak musím zaplatit další pětitisícovku.
10 tisíc bych sem měl taky napsat
na to jen jedno: "NAS...!"
Autor Ondřej, 23.11.2005
Přečteno 529x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

autor by měl upustit od pozemských statků :)

07.01.2007 17:57:00 | Sízr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí