Pod tím naším splavem

Pod tím naším splavem

Anotace: Sloky k jedné lidové písni

Pod tím naším splavem
sedí ropucha.
Teče mi, když plavem,
voda do ucha.
Byť se vypařila,
ty ses utopila,
ach kde je ta milá,
maja děvucha!

Vzadu po rybníku
plavou lachtani.
Sedím v kamrlíku
a nic na žraní.
Moje žena krásně,
říká, že mé básně
neznějí úžasně.
Nemám nadání.

U našeho dvorku
stojí kobyla,
hledí na machorku,
že by kouřila.
Pravím ze zásady
nechtěj kouřit tady,
nechceš - li mít mladý
co by debila.

U syna v pokoji
jede internet.
Nic mě to nestojí,
tak jdu na fernet.
Hodím za pár bůrů
alkoholů šňůru.
Seru na cenzúru-
Kurva, piča, svět!

Vzadu na gauči
hryžou termiti.
Má manželka hučí,
ať jdou do řiti.
Gauč rozhryzali,
ten na němž jsme spali
aspoň se nažrali,
my spíme v síti

Vzadu tam u vjezdu
hraje kabaret
připichuji hvězdu
jemu na baret.
S peckou poručíka
pomalu si zvyká
v šatu karbaníka
hledět do karet.

Pod naším okénkem
troubí jeleni,
jdeme spolu venkem
směrem k ječmeni.
lehnem do obilí
shrnem svoje síly,
co nám ještě zbyly,
přece k množení.

Dítě za špruslemi
pláče darebně.
Otec za mřížemi,
matka v léčebně.
Dítě ruce zvedá,
ač bude šereda,
a nebude teda
zříti malebně.

Vzadu za kostelem
lítaj upíři,
pomalu si stelem
na ptačím chmýří.
Ach ty holka moje
nedá ti pokoje
když Amor na tvoje
srdce zamíří!
Autor Antiseifert, 29.11.2005
Přečteno 413x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí