Zamotaná přísloví

Zamotaná přísloví

Anotace: spíše než báseň menší hrátky s příslovími

Kdo pozdě chodí, v apatyce nekoupí.
Komu není shůry dáno, nesmí do lesa.
Kdo se bojí, tak si lehne.

Jak si kdo ustele, doma nejlépe.
Všude dobře, hloupého kopni.
Chytrému napověz, dál doskáče.

Co je šeptem, tak se z lesa ozývá.
Jak se do lesa volá, tak lítají třísky.
Když se kácí les, jednou řež.

Host do domu, peklem se ti odmění.
Čiň čertu dobře, ke stáru jako když najdeš.

Kdo jinému jámu kopá, pomozme mu tam.
Kdo chce kam, nastrčí bábu.

Kdo lže, ten dřív mele.
Kdo dřív přijde, ten krade.

Mluviti stříbro, neodkládej na zítřek.

Kdo seje vítr, tomu se zelení.

Práce kvapná, není pro mě.
Autor Taufi, 12.12.2009
Přečteno 555x
Tipy 1
Poslední tipující: Scream
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí