Podívat chci se..

Podívat chci se..

Anotace: (věnováno Stephenu Wolframovi)

Podívat chci se do Velkého třesku
ne snad jak paprsek vězněm tam stát se
musím lest použít, když do rozbřesku
vesmíru nahlédnout, jen tak z legrace

pokouším se, jednou navždy proniknout
přeskočit teorií zdi neprodyšné
než čekat na startu a pak go! křiknout
běžet a doběhnout, no a co když ne?

reliktním zářením pozpátku mířím
do věcí podstaty za každou cenu
řízen svým know-how - instinktem netopýřím
detailně věnuji se timelaps skenu

dopracoval jsem se k pípání nuly
kouká do očí, mne němě se táže
- hele, ty zrůdo, vždyť jsi teprv v půli
proč myslíš, že jsem, když nejsem? ledaže

byla bych nesmyslem - ten je i není
aspoň je ´něco´, když ´nic´z něj jen půl je
tvá přítomnost pupek světa nezmění
buněčný automat odsud zmapuje

všechen vesmír, který byl, je a bude
jestlipak rozumíš, jsi nula taky
že ´nic´je bizarní? - dlouho nebude
jen nula smysl má.. a ještě jaký!
Autor Petbab, 20.01.2010
Přečteno 410x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, labuť, Psavec, Mbonita, Zefi, enigman, Květka Š.
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí