Choroba

Choroba

Anotace: České zdravotnictví...

CHOROBA

Jsi li někdy nemocný
budiž ti bůh pomocný
avšak zůstanˇ pěkně v sedle
k lékaři si zajdi hnedle

neměj žádné strachy
a přivrav si prachy
už v čekárně zaplatíš pokutu
za každou prosezenou minutu

ranhojič ti pak řekne hnedky,
že virosu máš, za tři pětky
v lékárně pak budeš stát
za recepis dáš šedesát

k tomu za léky doplatek
těch máme zaplať bůh dostatek
že by sis je snad nevyzved?
na to nesmíš ni pomyslet

to by byl velký nesmysl
lehl by farmaceutický průmysl
není tam výdělek zrovna hojný
jen kapku větší než v průmyslu zbrojním

vůbec buď rád že ležíš doma
hovíš si ve svým-péči máš zdarma
představ si jen jít do špitálu
to už by chtělo peněz škálu

zaplatíš denně zas 60
za jídlo co se nedá žrát
doma bys to taky dal
akorát by sis pochutnal

pokud se však zdržíš déle
brzy ti bude nevesele
tvé tučné konto čím dál tím tenčí
rodinný soucit menší a menší

tak nevěš hlavu pro pár pesos
pojistka tvá má v rukávu eso
udělá obchod výměnný
máš přece ještě dvě ledviny?

Až z toho budeš v komatu
vyhneš se asponˇ dramatu,
rodina ráda zaplatí
injekci kterou tě utratí.
Autor Iv, 15.05.2010
Přečteno 368x
Tipy 6
Poslední tipující: Eresiel, Bíša, Anches, Jeněcovevzduchukrásného, pamp_elka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Mám s tím své zkušenosti...

21.05.2010 01:15:00 | Bíša

Mám rád černý humor, ale s tou inněkcí ještě počkej,ať ještě něco napíšeš.

17.05.2010 10:41:00 | Jeněcovevzduchukrásného

zaplatíš 90 za noc v nemocnici,
že tam není pohodlý?
připlat-budeš třeba veselý..

...

16.05.2010 03:34:00 | ta.cupka

..prostě je to neschopenka za 30 ká, a léky jim řekni, že nechceš a máš to

15.05.2010 23:36:00 | pamp_elka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí