Variace na tečku

Variace na tečku

Anotace: ............. a tečka

1.edice
Byla jednou tečka za větou.
Však nebyla jen tak obyčejná, chtěla býti poetou.
Proto rozhodla se neukončit větu.
Řekla si, mám hodně co říci světu.
Tak změnila se v čárku.
Větu dala do kočárku, prý aby vyrostla.
Krmila ji hamánkem plnými doušky.
Pak přišel den nejtěžší zkoušky a věta zaplnila prázdné stránky.
Byla však tak dlouhá, že autor sám dal do poznámky „zamyslet se nad interpunkcí“.
Čárka pýchou se dmoucí, myslela si že je nehynoucí.
Ta která tečkou byla, v románu hrozivě se rozmnožila.
Stalo se to v pondělí někdy k ránu, backspace jí odstranil pryč z románu.
A tak pozbyla čárka žití, na jejím místě prázdný papír svítí.

2.edice

Byla jednou tečka za větou
ne obyčejná, chtěla být poetou
proto se rozhodla neukončit větu.

Řekla si: „mám hodně co říct světu“
tak změnila se v čárku.
Prý aby vyrostla, větu dala do kočárku
a krmila ji hamánkem plnými doušky.

Pak přišel den nejtěžší zkoušky
a věta zaplnila prázdné stránky
však kvůli její délce dal autor do poznámky:
„zamyslet se nad interpunkcí“.

Čárka pyšně věřila, že je nehynoucí.
Ta, která tečkou byla
v románu hrozivě se rozmnožila.
Leč stalo se v pondělí někdy poránu
že backspace ji odstranil pryč z románu.

A tak pozbyla čárka žití
na jejím místě jen prázdný papír svítí.
Autor Plato, 16.06.2010
Přečteno 488x
Tipy 4
Poslední tipující: aura0, Iv, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

to je docela vtipná blbinka :o)

29.12.2013 23:06:48 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí