Rychlá jízda

Rychlá jízda

Anotace: Krásné dobré ráno! :-)

Nablýskané černé auto,
temná lesklá skla
nadechneš se a jsi hotov,
ruce své dáš na volant.

Zatlačena na sedadle,
celou vahou zmáčkneš plyn,
„Pohleď, ve skle je tvůj výraz, jak v zrcadle!“
Raději si zapneš pás
a znovu šlápneš na pedál.

Vše se ti zjeví nerozpoznatelně,
ženeš se krutou rychlostí,
oči tvé jakoby viděli rozmazaně
zima tě chladí od kostí.

Cesta tvá vede strmým horizontem
zvuk motoru řve víc a víc
Ty jen hbitě, zprudka točíš svým volantem.
A řadicí pákou zařadíš.

S každým nádechem v sobě,
ucítíš nával adrenalinu
hluboko doufáš, že neskončíš v hrobě
a nohu stále držíš na plynu.

Najednou cosi zazvoní,
brzdy hlasitě zaskřípou,
a to jen tvůj budík osobní,
dveře od auta zaklapnou.

Rychle vystoupíš z auta ven
A doma (mezitím co z postele spadneš),
Zjistíš, že to byl jen sen.
A zvuk budíku byl ukončen.
Autor Any 4, 09.08.2010
Přečteno 401x
Tipy 6
Poslední tipující: Iv, carodejka, J.U. Ray, J's .., Maro Deives
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Čím dál víc, splétáš hezky své myšlenky.

08.09.2010 10:57:00 | carodejka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí