hříbě s bílou lysinkou/ dětská/

hříbě s bílou lysinkou/ dětská/

Anotace: malé hříbě začne utíkat z pastvy a pláče. proč?

Hříbě s bílou lysinkou,
běží za svou maminkou.
Ale co to, ono pláče,
copak je dnes s Pralinkou?
Však nám to vrabec Filip poví,
štěkla liška z hustého křoví.

Štilíp sem, štilíp tam,
vrabeček je zadýchán,
proč plakalo hříbátko,
dozvíte se zakrátko,
já ten důvod znám.

Čmelák sosal nektar spěšně,
velmi spěchá.
"Musíš ještě na dvě třešně!
volá na něj blecha.

Sosá rychle, čmelák dál,
až se celý rozškytal.
A do toho přiklusalo, naše hříbátko,
Kvítky začlo olizovat, jako lízátko.
Kdepak by ho napadlo,
že okusí mimo jiné…
čmelákovo žihadlo…
Autor helena_gemini, 31.05.2011
Přečteno 411x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí