Legrácky (3.díl)

Legrácky (3.díl)

Anotace: Po delší odmlce přidávám další básničky, ve kterých hloubka s uměleckou hodnotou ustoupila slovním hříčkám.

DROP

Když se dá drop do parády
mají holky dropa rády.

ZAMILOVANÁ

V hospodě na rynku
potkal jsem Marinku
když pila tonik.
Byť brala tuze mě,
měl jsem zrak u země,
neb jsem platonik.

POHORKA

Nehodí se do horka
pevná hnědá pohorka.

BÁSEŇ PROTI PROHIBICI V MUSLIMSKÝCH ZEMÍCH

Po ulicích v Bejrútu
chodí stáda mamutů
a náměstím v Iráku
jede klokan v tiráku.
Na tržnici v Ankaře
kouše medvěd stánkaře.
Kdybys směl pít, mluví děd,
mohl bys to uvidět.

NEŠŤASTNÁ LÁSKA

Prve jsem ji asi miloval,
nejvíc ze všech holek,
pak jsem se však asimiloval,
že už ji má Oleg.

UČITELKA

Říkal, že jej baví styky
s učitelkou slavistiky.

RYBÁŘ

Slávek Štika z Chlumce
chytil v řece sumce.
Pustil jej však zpátky,
neboť byl moc krátký.
Autor Mr.George, 17.07.2006
Přečteno 460x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí