Útrpné jaro

Útrpné jaro

Anotace: v podstatě volné pokračování na Nohavicovu Ladovskou zimu

Vstanu brzo z rana,
Vypadam jak krysa vyorana,
Je teprv sedm a slunko uz je vzhuru,
Se du uchylit do temna na pudu,
Všude se praši ten zlutej pyl,
Nejrači bych se tu na miste zlil,
Jenže jak je tu hitc, si nemužu dat ani slivovicu,
S vymluvou, ze je to na zimnicu,
Tomu ja řikam vypraskane jaro,
Sklepy nam to vyplavilo, jak na horach talo,
Vsude je kralik a ruzovej květ,
A přede mnú zmizel ten dokonalé svět,
Vinko, koňak, slivka, pivo,
Ted jen všude cedule:,, 100% nealkoholické limo!“,
Tohle je nejhorší roční obdobi,
Bez te hořke zlatave vody,
To je týráni, to nemá obdoby,
Rušit me hobby, me zaliby,
Ještě k tomu sú tu ty volby,
Vyženú i negramotu z rolby,
Všude ty volební billboardy,
A politických hesel a ksichtů hordy,
Ještě že tu jsú ty velikonoční hody,
Kde dostanem aspoň trochu svobody,
Loknem, napijem, popijem, ožerem,
A domů s vejci poženem,
Rano hrúzná kocovina,
Boť skončila nám ta volovina,
A zas nastává krutý režim,
V duchu už pod hlinou ležim,
Už těšim sa na leden,
Jak do vinnyho sklipku vlezem,
To bude mé štěsti, to bude pohoda,
A zase bude radost ze života
Autor Muta cum liquida, 24.08.2006
Přečteno 342x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí