Antióda na vojnu

Antióda na vojnu

Anotace: Stará básnička, jen pro pobavení, naivismus

Kdosi vymyslel vojnu povinnou
nejspíš další nudný byrokrat,
utište však dívku nevinnou
Když plakat bude mnohokrát

Říkali nám doma starší: "vojna, johohó!
To nic hoši, to nic není,"
Avšak tady se to rázem mění
Volají tu samé: "hoši, hoši do toho!"

Kliky, dřepy, sedy-lehy
Kilometry dlouhé běhy
Svaly sílí, mozek vadne,
Uniforma špatně padne.

Plukovník je stále vpředu,
A my za ním málem chcípem
Volá na nás: "jedu, jedu!"
Jenže on si jede džípem

Plukovník tady pěkně kyne
Nám však chléb a voda prospívá
Ta voda teče a čas plyne
Nic než přežít nám už nezbývá
Jenže ouha, když nám něco nejde!
To pak dostáváme, co se do nás vejde!
Pak my se vlečem, pán si kráčí,
na povel skáčem i do bodláčí

Připraven k boji, chránit zem!
Vím, co je povinnost vůči státu-
Ale co povinnost, čert ji vem!
Já bych chtěl potěšit hlavně tátu
Autor Julie Park Rock, 14.11.2006
Přečteno 410x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Já bych takhle nikdy nechtěl potěšit někoho z rodiny,
a poněvadž nejsem vlastenec ale cynik, s rozumem na
vojnu bych nešel. Co když na nás spadne atomovka? vojna
ti bude stejně k ničemu. Tak co řešit? Když mi bude
sympatickej Němec, zpřátelím se s ním? je nějak jiný
nežli já? tak mu nebude určitě vadit, když ho postřelím,
rozřežu...

02.03.2007 17:45:00 | jehlaspichlas

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí