Bezvětří na drakaru

Bezvětří na drakaru

Anotace: - nevážná

Rumělková tvář večerního Pacifiku

Plachtu bezvětří sevřelo

Námořníci nad nákladem sladkých fíků

Pojedli zelí na kyselo

 

Hlávky nakrouhané dodaly Olafovi nových sil

Jásal, jak vyzrál na kurděje

Pak mocně se do vesel z dubu zavěsil

Ráhna zkropily potu krůpěje

 

Šlachy se pnou a srdce bijí, že bubnů netřeba

Burácí symfonie rukou a mozolů

Vesla tříští vlny, co se bolem svíjí, roste zelná spotřeba

Domů, na sever, za voláním sobolů!

 

Již vidět polární zář a rodné fjordy,

Sláva, jsme doma, milí braši!

Ženy s křikem objímají hrdinné nordy,

Z fíků jim připraví mýtickou kaši

 

Kašičku fíkovou, tu vikingové nejraděj

To kvůli ní brázdí moře širé

Plení, vraždí, drancují, přináší beznaděj

Pro opojné fíkové pyré
Autor Alizarin, 19.11.2011
Přečteno 375x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí