do boleslavova

do boleslavova

Anotace: ..

myšlenka pod slovy
bez zvláštní osnovy
jen otisk podkovy
a v dálce hřmí

něco se počítá
hodně se nalítá
kdo hledá dál než smí
ten v davu ční

něco se dotýká
něco nás naplní
plány se nezdají
těm co slib neplní

a v dálce hřmí a světla září
však mizí strach všech dětskch tváří
potkal jsem jednou veselou slečínku
za bouřky máčela svůj smutek ve vínku

něco se neřeší
hrozny nás neléčí
psí oči obměknou
dávám vše bez řečí

neptám se ze strachu,raději do prachu
stopu svou měsíční
svou šestinovou vahou
zatlačím
a slza jemnou vláhou mi k životu postačí
a neřeším
mít nemůžu
tak nepláču
nic nezmůžu

jen vzpomínka mě živí
drží v kuse
a vesmírný tlak snáším
s nadějí
že možná jednou v mé i ve tvé puse
semínko lásky zaseji

nikdo ho nesklidí
nechá růst
ať vzklíčí něžná slova ze tvých úst..
Autor poeta, 26.03.2012
Přečteno 426x
Tipy 9
Poslední tipující: Watashi, Denael, Radhuza, Psavec, zaba.zuzla
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

moc pěkný

27.03.2012 22:52:39 | Watashi

A mně teď v ústech klíčí něžná slova, že tato tvá básenka je vážně snová. :-))

26.03.2012 22:29:22 | zaba.zuzla

psal jsem jí na čas
tlačil mě do týla
abych stih přeměnu
housenky v motýla

26.03.2012 22:32:05 | poeta

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí