~Zlatá rybka

~Zlatá rybka

Anotace: A ta splní přání...

~~~ 

Zlatá rybka

 ~

V jednom malém rybníčku

 chytil rybář rybičku,

 ta mu něco zašeptala

 a z rukou mu vyskočila.

Co ti rybka pošeptala

 že tě tak moc rozesmála?

 Prý má tento rybníček

 až pět zlatých rybiček.

Když jim hodím cukroví

 dvě přání mi vyplní.

 Tak se rybář ráno vrátil

 do vody sladkosti hodil.

Zlatá rybka vykoukla

 a přání si vyslechla.

 Rybářovo přání bylo

 aby pět ryb promluvilo.

A tak ryby spustily,

 pusou mlely a mlely

 a pak ani na chviličku

 nezavřely svou tlamičku.

Rybář z toho začal šílet,

 dál nemusím nic vymýšlet.

 Vždyť mám ještě přání druhé,

 tak zakřičel,ticho bude!!!!

Tím má splněná dvě přání

 snad ty ryby dál nežvaní?

 Ne.To je žena a tchýně,

 škoda,už není přání jiné.

Tak si sbalil saky paky

 vzdychl si a šel už taky.

 Za svou ženou i tchýní

 jen se zdržel v kuchyni.

Hledal další cukrovinky

 ty pak hodí do voděnky?

 Že by další přáníčko?

 Raději né,rybičko.

 

Žena,tchýně mne sleduje

 tak raděj ať to nefunguje.

 Cukroví si spapejte

 a pryč si plujte,plujte,

 plavejte…

~~~

 

 

Autor Květka Š., 27.04.2012
Přečteno 1055x
Tipy 9
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Doradan, Linzerka, casla, střelkyně1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

hned zítra ráno to skusím nasypat rybkám v akváriu...snad to bude fungovat...o))

27.04.2012 22:19:09 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí