°°Švestková

°°Švestková

Anotace: ..a taky tekutá..

 

ŠVESTKOVÁ

 °°°°°°°°°°°°

 Starou švestkovou alejí

 náš děda chodí

 že někdo ho uvidí?

 Tak to se vůbec nebojí?

 Spadané švestky

 děda posbíral

 a všechny si do čepice dal.

 Příště,to si vzal košík

 ten náš milý děda

 vždyť každé zralé švestky

 je veliká škoda,

 pak ještě tou švestkou

 děda trochu zatřepe

 to jich je dole.Koukejte.

 

Doma je děda nasype do sudu

 babka mu nadává

 do starých zlodějů,

 ale pak,když to vykvasilo

 i naši babku to trochu potěšilo.

 Ve sklepě palírnu

 si děda zařídil

 že se to nesmí?Nevěřil.

 Ale ta

 dědova slivovice

 provoněla  už půlku vesnice…

 

Pak ale„Švestky“ z města

 dorazili

 tu pálenici

 i se slivovicí

 dědovi zabavili.

 …a za čas se ve vsi

 proslýchalo

 že pár „Švestek“

 se trochu něčím oslepilo.

 Ale čím???

 Vím,

 ale nepovím…

 

°°°°°°°°°°

°°°°°°°°°°°°°°°°°°

Autor Květka Š., 18.07.2012
Přečteno 318x
Tipy 8
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Linzerka, Doradan, střelkyně1
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

příště ať dá radši na babku a dělají společně švestkové knedlíky...o))

19.07.2012 12:56:20 | střelkyně1

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí