Skřítkové

Skřítkové

Anotace: Básnička pro hodné děti. Snad jí strávíe, i když jste odrostlejší. Chtělo by to dětský koutek.

Maličké studánky moři jsou skřítků,
namísto borovic poráží kytku.
Pracanti náramní, tuze se snaží,
žínky jim na oběd kobližky smaží.

Zpoceni námahou, velká to dřina,
někam až do mraků kytka se vzpíná.
Zaberte pořádně, ať už nám padne,
nebo nám léčivka dočista zvadne.

Konečně jitrocel k zemí se kácí,
pohárek rosy teď za dobrou práci.
Zásoby vydrží přes celou zimu,
doktor nám vyléčí kašel i rýmu.

Autor Psavec, 14.01.2007
Přečteno 787x
Tipy 2
Poslední tipující: PIPSQUEAK
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (2x)

Komentáře

A u mě to máš hochu za 100 bodů.

14.01.2007 21:16:00 | Verule

To je fakt, takové oddělení by to chtělo.

14.01.2007 19:01:00 | Terakota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí