Cigobáseň

Cigobáseň

Anotace: cigobáseň

Cigobáseň

O lopatu opřený tam stojí,
zadívány do dálek.
Není to tak, že se práce bojí.
Má jen na všechny velký vztek.

"Tam za plotem je sběrný dvůr.
Lopata železná být zdá se.
Nebudu tu stát jako vůl,
budu radši prase."

Pomyslel si ten muž bystrý
a již kráčí pěšinou.
Po cestě ještě ostří smysly,
snad ho nikde nezahlídnou.

Lopata váží kilo dvacet,
pět korun za vše dostane.
Nač se vlastně do roboty vracet,
když stejně na práci nesáhne?

A tak mizí ten mladík rychle v dáli.
Jde pro dávky si na úřad.
Bude stěžovat si že práce není k máni
a že jsme rasistický stát.
Autor Desktop_men, 28.11.2012
Přečteno 512x
Tipy 5
Poslední tipující: Bunney, vyskovak.cz, Adrilus, Vycházka, Joe Vai
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak to je tak pravdivá básnička,že by někdo mohl říct,že jsi rasista.

29.11.2012 14:23:15 | Vycházka

Nejsem rasista... jen optimista. Snad se někdy gipsy změní...

30.11.2012 01:52:53 | Desktop_men

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí