Sněhulákova smrt

Sněhulákova smrt

Anotace: ...

V závějích sněhu andělé leží
na bílém plátně stopy patřící laním
přes pole úmorem sněhulák běží
obleva zubatá už v patách je za ním

 

V modrých růžích bodré víly
trnité koruny pokryté ledem
tři koule sněhové ztrácejí síly
ve svitu jarním, ve svitu bledém

 

Svršky si svléká jak hadi kůži

Uhlíky trousí jak Žanek s Máří
obvody koulí se povážně úží
v tom čase tání, v čase předjaří 

Autor Muta cum liquida, 26.02.2013
Přečteno 507x
Tipy 1
Poslední tipující: Lioness
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nepřeji Sněhulákům pranic zlé
však těším se na dny
kdy vše bude sluncem zalité =)

04.03.2013 23:31:35 | Lioness

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí