Výlet

Výlet

Anotace: Ukázka toho, že přemýšlet se někdy nevyplácí. ;)

Přemýšlím nad dnešním dnem, zdali byl pro mě něčím zvláštní
Nejspíš ničím, přesto jsem se ho rozhodl zakončit básní
Půl hodiny přemýšlím nad další řádkou
Že já vůl ten den radši nezakončil pohádkou
Napsal bych jí na strop a třeba modře
Mohl by v ní kyklop jezdit na kobře
Spolu by celý svět projeli tam a zpátky
Dětem by to před spaním četly matky
Vraždící obr a had zabiják v jednom týmu
Hlavně musí jet v létě, aby nedostali rýmu
Vyrazí z Prahy, směr Paříž a dál k moři
V Německu se utkají s bojovými tchoři
Na pobřeží dorazí posilněni vítězstvím a energetickými gely
V městě nad Sénou poslední etapu Tour de France uviděli
Cestovatelské nadšení neopadlo ani po dnech na vodě
Bermudskému trojúhelníku se vyhnuli v pohodě
Pomalu mi začíná docházet místo na stropě v mém pokoji
Budu tedy pokračovat v temném sklepě raději
Naši nebojsové právě dorazili k Jižní Americe
Většinou prales, na ulicích měst střelnice
Malý problém nastal při přejezdu Mexika
Had se píchnul o kaktus, nešika
Ve spojených státech koukali se na ně divně
El Bunda se jich prý bál více, než své tchýně
Poblíž Anahaimu napadli je Mocní Kačeři
V mžiku bylo po boji a hned měli i večeři
Přemýšlím nad dnešním dnem, zase
Co kdyby se k nim na Kamčatce přidalo prase?
Má dva ocasy, rukavice a čapku ze soba
S kyklopem je prý had uveze oba
Kolem velké zdi se proplazili žlutou Čínou
než li opět suchou rýži, to prý radši zhynou
Proč mi ta deska hraje zase od začátku?
Od Budhy si vzali mnoho nových poznatků
Pravda, prase sbalilo i jednu sošku
V Iráku mu mina zlomila jednu nožku
Po Nilu se svezli kousek proti proudu
Had už myslí na svou rodnou hroudu
Kyklop mhouří oko, blíží se písečná bouře
Kdo by něco takového čekal na Sahaře?
Co je zase tohle, zvolá pras
Velbloud zpitej pod obraz
Evropa, Španělsko, Korida
Dál už zase samy dva
V Praseti se vzbudily pudy býka
Pedro ho píchnul do pupíka
Proč nad dnešním dnem přemýšlím zase?
Kvůli mně tu teď zemřelo prase
Čechy, odtud se už nikdy nehnu, zvolají oba
Od té cesty uplynula už hodná doba
Z hada se stal alkoholik, z obra bezdomovec
Takovejhle nesmyls by nesepsal ani Vietnamec
Radši už nebudu přemýšlet nad dnešním dnem
Pac, pusu, dobrou a sbohem.
Autor Varel, 16.04.2013
Přečteno 647x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Rozhoď si řádky trochu. Takhle je to moc nepřehledné.

18.04.2013 23:46:40 | Trystan ap Tallwch

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí