Ladovská zima

Ladovská zima

Anotace: Variace stejnojmenné písně Jaromíra Nohavicy.

Voda utíká z nebe,
padá na vlhkou hlínu.
Tělo až po paty zebe,
kdo za to nese vinu?

Ptactvo čeká dovolenou,
nezebe jej ostrý vánek.
S výbavou zbalenou
otravují spánek.

Sjezdaři na kopcích
valí kotrmelce,
děti na bruslích
tonou v řece.

Když jdu kolem vozovky
má celá měsíční výplata,
kvůli žluté škodovky
leskne se od bláta.

Dojdu domů,
lehnu si na gauč.
Zapnu bednu:
Náhle, bláto je fuč!

Konečně na obzoru
vidím vánoční něhu.
Když z televizoru
Valí se kupy sněhu.
Autor Ejgo, 14.12.2015
Přečteno 567x
Tipy 1
Poslední tipující: Barčík
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ale ano proč ne.. Mě se to líbí :)

20.12.2016 09:38:45 | Barčík

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí