II. Báseň pro Hovena

II. Báseň pro Hovena

Anotace: Ten náš Honza zdravotník, to je velkej uličník. Už v mládí byl tak v pozoru, že nemohl chodit na nočník. A teď?

Sbírka: Když tři zrzky tvoří

BÁSEŇ PRO HOVENA II.

Ten náš Honza zdravotník,
to je velkej uličník.
Už v mládí byl tak v pozoru,
že nemohl chodit na nočník.
A teď?
Sice občas chodí zarostlý,
jak Robinson Crusoe trosečník.
Ale i tak musíme uznat,
je to velký milovník!
Pravda... Někdy trochu podvodník.
Dalo by se říct, že by mohl být přímo
Don Juanův pobočník.
Modrá tabletka - malý pomocník,
toť naprosto zbytečná věc.
A i když vypadá jako poutník,
vystřílí na tebe svůj zásobník.
Tak, že ti nebude stačit jeden kapesník.
On opře tě o kdejaký podnik,
klidně tě položí na chodník,
nebo tě ohne rovnou přes patník.
(Když do auta tě naloží,
blatník to hned položí.)
Doma navštívíte tvůj šatník
a mile rád s tebou rozvrže botník.
Div, že na vás nevyletí domovník.
Hluk, že na vás vyjede pan plukovník.
Joo dělat pak ramena,
v tom je přeborník.
Není to žádný lichotník,
zato šuká jako závodník.
A když tě z toho všeho chytne kotník,
s úsměvem tě pozve na medovník.

Na tohle všechno, on je odborník!

S chlípnou láskou 
TŘI ZRZKY
Anett, Terána, Klárka 

Autor Zatím Nikdo, 22.08.2016
Přečteno 877x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí