Óda na Šorčíka vol. II - Kuželosečky

Óda na Šorčíka vol. II - Kuželosečky

Anotace: Každočtvrtletní utrpení při studiu matematiky pod vedením pana učitele Šorčíka

Tak jako vždy, věrný škole,
chlubit se chci láskou svojí.
Však náladu teď mám dole,
čtvrtletka před námi stojí.

Naděje však neumírá,
s úsměvem si pro smrt jdem,
provází nás stálá víra,
že jednoho dne vypadnem.

Obraz světa po matuře,
obraz slunce, štěstí, duhy,
ať dopadne líp, či hůře,
každý splatí svoje dluhy.

Maturita už se blíží, 
ukáže se naše štěstí,
však dostat se k ní, to nás tíží,
kuželosečky jsou rána pěstí.

O nich nevím, co bych psal,
brzy budu maturant.
Mé srdce z nich plní žal,
morituri te salutant!

Autor Ičnisan, 12.11.2016
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí