Óda na trestní právo

Óda na trestní právo

Anotace: Třetí ročník Bezpečnostně právních studií na Policejní akademii ČR s sebou nese i různá úskalí. §§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§§

 

První zkoušky udolány, index skvostně září,
v hlavě pusto, sbírám síly, křeč mi cuká tváří,
už to přece musí skončit, tohle není zdrávo,
čeká Satan toho pekla - čeká trestní právo.


Co za knihu otevřel jsem, vždyť to není česky,
conditio sine qua non, plivu hromy blesky,
asi jsem měl dávat pozor, pozdě bycha honím,
dochází mi smutná pravda, jsem již v lejně sloním.

 

Má to asi tisíc stránek, jsou polité kafem,
na obálce jméno známé skví se s paragrafem,
tohle přece nejde stihnout, mít leda stroj času,
vrátil bych se do pravěku, vyhubil svou rasu!

 

Ta kniha je bez obrázků, příběh za prd stojí,
ti, kteří už přečetli to, mají úctu moji,
asi Sherlock nebo Hercule, všude samé vraždy,
pokud začnu ještě dneska, budu to číst navždy.

 

Starý zákon, nový zákon, biblické to čtení,
ti poslanci pracovití zákony furt mění,
nikde Adam, nikde Eva, potopa se blíží,
už se šinu na Golgotu, budu přibit k kříži.

 

Učitelů není mnoho, nás je přece více,
udoláme, svrhneme je, vyjmeme jim plíce,
buďme klidní, nezavřou nás za událost smutnou,
každý soud nás osvobodí pro obranu nutnou.

 

Chci se zvednout, vařit kávu, avšak cos mě drží,
přirostl jsem k téhle židli jak k lasturám mlži,
tupě čučím v sešit krutý, budiž mi to přáno,
v pavučinách najdou mě tu někdy brzy ráno.

 

Tak jsem si to nemaloval, tohle není pro mne,
vyhodí mě, poníží mě, docent ruce promne,
pod mostem či na pracáku, tak bych možná dopad,
Dežo s Ferem čekají mě, kanál budem kopat.

 

Dávno pozdě na to začít, bolest svírá duši,
intuice, rozum, vědma – všichni konec tuší,
strachy se mi třesou ruce, je slyšet i z hlasu,
hrůzou možná vypadají i zbytky mých vlasů.

 

Pekelný chlad zákoníku už je v morku kostí,
zbožnější z nás už se modlí, očistně se postí,
ke zpovědi půjdu taky, zbavím se svých hříchů,
snad mi právo nezlomí vaz, prodlouženou míchu.

 

Nevzdáme to, ještě kousek, Bc. přijde záhy,
neutnem tu přece slibné kariérní dráhy,
zatnem zuby, zabereme, snad to za to stojí,
a jestli ne, už je pozdě, už jsme zřejmě v loji.

 

EPILOG/EPITAF

 

Osud jistě tohle nechtěl, chtěl ze mě mít učně,
flákal bych se, chlastal, hulil a to všechno zručně,
bezpochyby jako cukrář měl bych se tam krásně,
nemusel bych místo práva skládat blbé básně.

Autor Ičnisan, 19.01.2017
Přečteno 438x
Tipy 6
Poslední tipující: bogen, Poetik, pan Tichý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...zábavná katarzní...;-)

19.01.2017 21:58:27 | bogen

To jsou teď moje pocity přesně...no Dežo s Ferem to jistí evidentně :)

19.01.2017 16:55:54 | iluzionistka

jedna dva tři - báseň jak se patří

19.01.2017 12:56:26 | pan Tichý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí