Velikonoce

Velikonoce

Anotace: ...

Jaro se probouzí,
sluníčko dřív nám už vstává,
to dobrá je zpráva,
že zase po roce,
přijdou Velikonoce.
Muži si z proutí,
upletou pomlázku,
a ráno v pondělí,
vyjdou na procházku.
Vymrskat děvčata,
to aby neuschla a byla zdravá,
k vajíčku někdy však,
tekutý dárek se dává.
Dárek co zavoní,
každému muži,
tu jeden, tam druhý,
tu najednou před očima všechno se mlží.
Pak často se stává,
že muži končí,
namísto v peřinách,
v polích, či křovinách.
S duší však čistou,
vždyť přece dobrá je zpráva,
že nám ta děvčata,
zůstanou zdravá.
No a až přijde dne poslední krok,
můžeme těšit se,
na příští rok.
Autor Pavel Vlček, 14.04.2017
Přečteno 558x
Tipy 8
Poslední tipující: piťura, Philogyny1, Kubíno, jitka.svobodova, Fany
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

svatá pravda...

12.05.2017 15:16:11 | Philogyny1

Jednoduše hezké :-)!

15.04.2017 08:15:29 | Fany

Děkuji :-)

15.04.2017 18:43:33 | Pavel Vlček

:-)

15.04.2017 19:04:48 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí