Malá vánoční příhoda

Malá vánoční příhoda

Spící utichlý dům,

venku silně mrzne,

všichni propadli snům,

vtom podlaha vrzne.

 

Zaskřípe schodiště,

cvakne stará klika,

zaplane ohniště,

lustr se rozbliká.

 

Slintají buldoci,

piáno vyhrává,

okolo půlnoci

Schuman se podává.

 

Průvan zvedá noty,

s hudbou se rozezní

okované boty

bytosti obézní.

 

Prsty jak poličan

podlahou se boří,

vánoční jehličnan

v poklidu si hoří

 

Skla v oknech pod kyjem

s řinkotem se tříští,

snad si tak užijem

Vánoce i příští.

Autor Pétík, 05.12.2018
Přečteno 630x
Tipy 11
Poslední tipující: Kyška, Jort, Frr, Kapka, život je pes, Krahujec
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super

06.12.2018 04:22:02 | Kapka

Díky. :)

07.12.2018 20:15:22 | Pétík

To jsem se pobavil. Docela vtipné...hlavně ta bytost obézní.

05.12.2018 21:29:52 | Krahujec

To mě těší. :D

07.12.2018 20:14:48 | Pétík

:DDDDDDDDDDD přesně :))

05.12.2018 21:34:56 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí