Zima v Africe

Zima v Africe

Anotace: O křovácích a mamutech...

V Africe dosud neobjeven

nachází se křovácký kmen

Žijí si tu hotovou idylu

bez záchodu, bez mobilu

 

U ohniště křováčata dovádějí

příběhy starších slyšet chtějí

Zatím západ slunce nad savanou

skýtá dechberoucí podívanou

 

V chýši schází se rodina užší

mluví o životě v buši

Rodiče si děti dobírají

že kulatá bříška mají

 

Otec synka balamutí:

"Ráno půjdem na mamuty!"

Přitom pohled za záclony

Přináší jen holé slony

 

Když to vidí, křováče

je mu z toho do pláče

Vždyť ti sloni chobotnatí

nezdají se být chlupatí

 

Však ví, že pro podnebí tropické

husté chlupy nejsou praktické

Možná tak přijít do Afriky zima

To by bylo vážně príma!

 

Jak mu ta myšlenka hlavou proletí

bouře se přižene vzápětí

Stromy se ohýbají a nebem letí

jakési podivné bílé smetí

 

Rázem i ti křováci nahatí

litují, že nejsou chlupatí

Do chýší před mrazem zalézají

takové poměry tu neznají

 

Savana je závějemi překryta

Pakoňům mrznou kopyta

Sníh pokrývá živé ploty

Slonům sněží na choboty

 

Chytrák volá do Evropy:

"Mám nově kde prodat boty!"

Výbor olympijský se raduje

hned hry zimní zde plánuje

 

Tu na obzoru zjevují se siluety

nepochybuje nikdo, že jde o mamuty

Chlupaté choboty se sněhem dovádí

zmatené křováky k úžasu přivádí

 

Náhle však opona padá

Vrací se zpět sloní stáda

Po závějích ani památky

Žádný sníh nepadá na chatky

 

Křováče ale smutné už není

protože zítra po setmění

Ví, že ve svých snech na tuty

bude zas počítat mamuty

Autor Voiceless.Messenger, 27.02.2019
Přečteno 319x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí