Cesta na Matfyz

Cesta na Matfyz

Anotace: O nadšeném studentovi matematiky, kterého zdržela dopravní zácpa

Časně k ránu student Kriss
pádí autem na Matfyz.

Veze také svého brášku –
i on spěchá na přednášku.

Každý student nerad zmešká,
neb matika je věc těžká.

Od zkoušek se se zlou vrací,
kdo neví, co s derivací.

Kriss je ovšem počtů král –
spočítá i integrál!

Náhle však Kriss spatří cosi
ve směru x-ové osy.

Poznala by každá slečna
řadu aut do nekonečna.

Bez újmy na obecnosti
propadá Kriss velké zlosti.

Je to tady, jako vždycky –
tep mu stoupá kvadraticky.

Jak je strašné stát a vědět,
že už dávno mohl sedět

vedle svojí dívky Lízy
na přednášce z analýzy!

By zamezil svému stesku,
píše aspoň esemesku:

„Limitně se blížíme,
kdy však přijdem, nevíme.

Přesto na nás čekej věrně –
blížíme se stejnoměrně.“

Ač rychlostí hlemýždí,
kolona se rozjíždí.

A tak přece chudák Kriss
dorazil včas na Matfyz.

Mne si ruce v školy chládku,
že nezmeškal novou látku.

 

 

Různé věci často brání
studentovi ve vzdělání.

Kdo však přesto nevzdá se,
titulu Ing. dočká se!

Autor Luke, 27.04.2019
Přečteno 283x
Tipy 2
Poslední tipující: Frr, BaZiNgA
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"však kris spatří" dělá v x-ové ose shluky souhlásek, které se špatně vyslovují, básničku pak jde číst, hůře recitovat. Mám dojem že mff neudílí titul ing.
Básnička je zrýmovaná podle všeho lehce a bez většího úsilí, což je mnohdy básníkovi spíš na překážku. Okouzlený vlastní šikovností košatě vtipně veršuje a jakmile objeví bezednou studnu zábavné erotiky, jeho osud je zpečetěný. Svět potřebuje umělce, bavičů jsou miliony. Básnička je ve slovech přirozeně dovedná, smělá, obsahově slabší, nazvaná dobře.

27.04.2019 14:19:27 | Karel Koryntka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí