ZPOŽDĚNÁ ZÁSILKA

ZPOŽDĚNÁ ZÁSILKA

ZPOŽDĚNÁ ZÁSILKA

Dneska ráno přišlo parte:
Napoleon Bonaparte,
slavný císař, už je v pánu!
Jak zacelit hroznou ránu?
Jak vstřebat ten strašný skutek?
Z mysli skleslé čirý smutek
nevymete žádné koště...
Tím děkuji České poště.


PROTIJED

Kousl mě had.
Asi měl hlad.
Seru vám na sérum.
Vrchní už nese rum.


HRŮZNÝ ZÁŽITEK Z DĚTSTVÍ

Vzpomínka není to hezká:
zatímco mlsal jsem lentilky,
tak z mého bicyklu Eska
šlohli mi zloději ventilky.


CHVÁLA PLÁTKOVÝCH SÝRŮ

Jak se bránit nezdaru?
Jeden plátek čedaru!

Jak obelstít soudy?
Jeden plátek goudy!

Jak působit na dámu?
Jeden plátek eidamu!


KONEC UNIFORMITY

Reformátor reformuje,
nový svět se rodí;
uniforma deformuje,
a to světu škodí.

Tak se zbavme uniforem,
těch symbolů moci!
hlásat budu každým pórem,
dokud budu moci.


ZDRAVÁ STRAVA = CESTA K ÚSPĚCHU

Když budeš papat jen špenát,
čeká tě nejméně senát,
možná i ministra křeslo,
i trůn by pozadí sneslo!

Když ale přednost dáš masu,
posílíš šedivou masu,
budeš se utápět v potu,
na zadku otisklou botu.


SPOLEHLIVÝ ZAMĚSTNANEC

V naší městské čtvrti
kat zločince čtvrtí
a do kola vplétá
už po dlouhá léta.
Autor Neklan, 10.04.2020
Přečteno 205x
Tipy 13
Poslední tipující: vojtěška, Ziny, jenommarie, Pamína, Iva Husárková, R.K., Básník Karel
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

bezva

01.05.2020 08:53:29 | vojtěška

Dík.

02.05.2020 10:47:20 | Neklan

Užívám si už i pro to, že mám rád slovní hříčky a humor Vodňanský-Skoumal. Máš to pěkný.

Dovolím si jednu z výše uvedených autorů.

Kutilská

Podívej se, podívej
náš strejda je vodivej
až udělá zkrat
půjde z něho smrad

10.04.2020 13:23:54 | šerý

Vtipné:)

10.04.2020 08:05:32 | R.K.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí