POTULKY PO MORAVĚ 3

POTULKY PO MORAVĚ 3

DRASTICKÁ REDUKCE POPULACE
(ROŽNOV POD RADHOŠTĚM)

Kanibal obstarožní
v Rožnově hosta rožní...
Maso vozí do kempu,
kde po něm všichni lační;
ubírá tím na tempu
explozi populační.


SPOLEČNOST NEPŘÁTEL ŽEHU
(RAKVICE)

V Rakvicích rakve frčí,
urny jsou na ústupu,
truhly však na vzestupu;
lopata z hlíny trčí,
do hrobu rakev klesá -
radostí srdce plesá!


PODIVÍN
(PODIVÍN)

V městečku Podivín
žil jeden podivín,
co nemódně se odíval
a všude pěšky chodíval
a kdo se na něj podíval,
ten očím nevěřil,
což jsem si ověřil.


HRANICE BEZ LÉKAŘŮ
(HRANICE)

Už je konec žranice,
dochvěla se bránice
a lékaři v panice
opouštějí Hranice.


PŘEKROČENÁ RYCHLOST
(MORAVSKÝ BEROUN)

Za mlhavou stopou rouna
hnal se Iásón do Berouna
a s ním všichni Argonauti,
chytli je však policajti.


AUTEM JELA TETA, UŽ JE PO NÍ VETA
(VSETÍN)

Nedaleko Vsetína
zhasla svíce tetina;
do stromu vůz stočila.

Plech se v kůru zatíná...
Jen vteřiny setina
nedbalosti stačila.


PILNÁ DEALERKA
(HULÍN A HUSTOPEČE)

Halina, ta není líná,
často jezdí do Hulína,
města s puncem zašlé slávy,
odkud pytle plné trávy,
pěstované s jemnou péčí,
vozí až do Hustopečí.


ROZKVĚT BYROKRACIE = SOUMRAK NEVĚSTINCŮ
(ZÁBŘEH NA MORAVĚ)

Prostitutky v Zábřehu
dávno nejsou v zápřahu,
kunčoftů tam řídnou řady,
víc jich chodí na úřady.
Autor Neklan, 10.08.2020
Přečteno 269x
Tipy 15
Poslední tipující: Emily Říhová, Ruda Štola, Lighter, praetorian, Iva Husárková, Tomcat, Frr, Dreamy, Psavec, danaska
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nejvíc mě zaujal ten Zábřeh,
dnes jsem byla na ouřadě a nikdo nikde. :-)

10.08.2020 20:12:49 | Dreamy

Pochopitelně je to tam jen kvůli rýmu; copak já vím, jak to tam chodí na úřadech, neřku-li v bordelech? :-)

10.08.2020 21:32:14 | Neklan

Píšeš velmi podobně jako Edward Lear. Pokud jsi nečetl jeho dílo s názvem "Kniha třesků a plesků", doporučuji. Ty tvoje mile praštěné veršíky mi zvedly náladu. Zdraví Daniela z Prahy

10.08.2020 17:22:39 | danaska

Nečetl, díky za tipy a pochvalu :-)

10.08.2020 21:33:27 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí