POTULKY PO MORAVĚ 5

POTULKY PO MORAVĚ 5

Anotace: Naposledy vesele o markrabství moravském.

PUDOVÁ TEORIE V PRAXI
(PŘÍBOR)

Navrhl jsem ženě: V nudistickém úboru
po městě se o poledni projdem´!
Teď nás v poutech odvážejí z Příboru
a marně se oháníme Freudem.


POMSTA ZHRZENÉHO PYROMANA
(NOVÝ JIČÍN)

Záletnost Jitčina -
toť pravá příčina
požáru Jičína!


KONEC POHÁDKY
(DAČICE)

Princ prchá z Dačic
před houfem dračic.


TĚŽKÝ ÚDĚL PŘESPOLNÍHO TANEČNÍKA
(POHOŘELICE A LETOVICE)

Na taneční zábavě v Pohořelicích
kanou chlapci z Letovic slzy po lících;
u dívek tam pohořel, a než skončil set,
dostal gratis od místních roztržený ret.


NĚMEC NA ÚTĚKU
(VELKÁ BÍTEŠ)

Do Velké Bíteše
z Kolína nad Rýnem
za strýcem Jarynem
přijel Klaus Wassermann.

Poprosil: „Bitte schön,
ucti mne pálenkou!
Zdrhám před milenkou!
Je jako dobrman!“


NEDĚLE JE DNEM ODPOČINKU
(TOVAČOV)

Tovačov, Tovačov, Tovačovské hospy,
prochlastané noci v neděli pak dospi.


ČUBEK JSOU MRAKY
(RAJHRAD)

Bývalka se vybarvila,
celý náš vztah dokurvila,
kopačky mi, čubka, dala,
za jiného dnes se vdala!
Mám však za ni náhradu:
jednu čubku z Rajhradu.


NA MÍSTĚ ČINU NALEZENY MONTÉRKY
ZAMĚSTNANCE AUTOMOBILOVÉHO ZÁVODU
(BRUŠPERK A KOPŘIVNICE)

Chodí fízl po Brušperku,
pátrá čile po zlodějské chátře,
co provedla loupež šperků;
stopa končí v kopřivnické Tatře.


BÁSNÍK BEZ INVENCE (A NEBÁSNÍK S INVENCÍ)
(RÝMAŘOV)

V Rýmařově marně čekám na rým,
popíjím přitom s jedním postarším domorodcem
(tvrdí, že lepší je prý:
popíjeje s místním týpkem starým)
z rýmovníku odvar horký,
a ten člověk vypráví vtipy
(tvrdí, že lepší je prý:
častuje mě přitom fórky).
Autor Neklan, 17.08.2020
Přečteno 149x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Emily Říhová, Tomcat, jenommarie, Psavec, praetorian
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-D díky..za veselé potulky. Pobavil jdi jsko vždy. *ST ;-)

17.08.2020 19:22:43 | jenommarie

"ČUBEK JSOU MRAKY"
možná na Bítově
kdyby byla ňáká volná
mohli bychom kreslit spolu
krásná vodní kola
P.S. Ozvi se, ozvěno (zvěno, věno, NÓ?)

17.08.2020 10:47:53 | Lesan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí