SPORTSMENI V KRVAVÝCH ZÁSTĚRÁCH

SPORTSMENI V KRVAVÝCH ZÁSTĚRÁCH

Anotace: Další koňská dávka Neklanova obvyklého pelmelu.

SPORTSMENI V KRVAVÝCH ZÁSTĚRÁCH

 

Sport na jatkách není věcí vybájenou,

řezníci tam denně hrají vybíjenou.

 

 

KAŽDÁ DOBA MÁ SVÉ  ZANÍCENÉ OBRÁNCE PRAVÉ VÍRY

 

Ty nejlepší akvizice,

co středověk dal světu,

jsou křižáci a inkvizice

(a novověk zas Gretu).

 

 

I RENÉ SI PŘIJDE NA SVÉ

 

Nejlepší je Irenka!

Uspokojí i Renka.

 

 

PŘEROD ROKÁČE

 

Majitel se dusí vzteky,

že netáhnou rockotéky.

Dýdžej našel východisko:

místo rocku pouští disco.

 

 

VYTOPEN SOUSEDEM

 

Voda, co kape tu,

ničí mi tapetu;

jestli se nepletu,

šplouchá i v tabletu,

bublá i v kompotu,

přináší trampotu...

Mám z toho komplotu

zvýšenou teplotu.

 

 

KRÁLOVSKÝ DVŮR NA NÁMOŘNÍ VÝPRAVĚ

 

V neckách pere králův šašek,

nemá pračku, nemá prášek,

jenom valchu, hrubé mýdlo,

prádlo věší na kormidlo.

 

 

PANOVNÍKOVO DILEMA

 

Sůl předčí zlato?

Zpráva je zlá to!

Kterou z těch komodit zvolit?

Mám zlatem platit či solit?

 

 

VYŠETŘOVÁNÍ LOUPEŽNÉHO PŘEPADENÍ L. P. 1320

MNICHEM S KRIMINALISTICKÝMI SKLONY

 

Vůz vjíždí do lesa,

do tmy se noří,

do bahna kolesa

vozu se boří.

 

Cesta je blátivá;

v koruně buku

zadrnčí tětiva

lapkova luku.

 

Šíp proklál kazajku

a kupčík padá...

Případu mozaiku

probošt si skládá.

 

 

 

 

 

Autor Neklan, 15.10.2020
Přečteno 149x
Tipy 8
Poslední tipující: Donne, Psavec, jenommarie, ARNOKULT, šerý, praetorian
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sůl nad zlato..ať moc nesolíme.;)

15.10.2020 14:49:59 | jenommarie

Pěkné to máš. Už ta první*

15.10.2020 12:21:05 | šerý

Děkuji.

16.10.2020 08:09:53 | Neklan

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí