Chladnička

Chladnička

 

 

 

                         CHLADNIČKA

 

 Len čo jedák domov príde

 vyhladnutý ani vlk,

 ku chladničke rovno ide,

 malinovky dá si glg.

 

 Tým sa to len začína,

 vyberajúc ďalšie chody,

 hlad vždy večer vyčíňa,

 usporiada brušné hody.

 

 Zo včerajška slanina,

 po nej niečo varené,

 hoc miešať jedlo konina,

 dezert buchty parené.

 

 Aj krémeše z cukrárne

 na hladoša kývajú,

 či jogurty z mliekarne

 naspodu sa skrývajú.

 

 Masť zo škvariek zaschnutá,

 nechytí sa na ňu nik,

 zelenina obschnutá,

 vyhodiť ju bežný zvyk.

 

 Otvorenú žinčicu

 dopiť treba ešte dnes,

 po záruke horčicu

 splesnivenú, hrôza, des.

 

 Inventúra chladničky

 nedopadla veru slávne,

 stravníci a stravníčky,

 na záruky pozor hlavne.

 

 Hádzať jedlo do koša

 dovoliť si nemôžme,

 v domácnosti hladoša 

 nakŕmiť ním pomôžme.

 

 Chladnička vždy ponúka 

 množstvo jedla na výber,

 bohatá to ponuka,

 ťažko potom nepriber.

 

 Koniec veľkým zásobám,

 nasleduje chudnutie,

 tučnejúcim osobám 

 zvážiť dávam vnuknutie.

 

 Žiadne sladké koláče,

 ani šunku, klobásu,

 bo organizmus zaplače,

 radšej cvičiť pre spásu.

 

 Vyjedená chladnička 

 po nájazde jedáka, 

 pažravosť je vinníčka,

 žalúdok zas bedáka.

 

 

 

Autor Peter35, 01.11.2020
Přečteno 146x
Tipy 4
Poslední tipující: Emily Říhová, ARNOKULT, Tomcat, Vivien
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dokonalé. V dnešní době aktuální! Zlá Corona útočí především na ty obézní!

01.11.2020 10:37:51 | ARNOKULT

A brušká zase narastú...

02.11.2020 05:53:45 | Peter35

A ta je parádní:-)

01.11.2020 09:13:28 | Vivien

Kto dokáže odolať ?

02.11.2020 05:52:59 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí