Herec

Herec

 

 

 

                         HEREC

 

 

 Na javisku v žiari svetiel 

 pred publikom s trémou stál,

 divákov za celý oddiel,

 nervozitu z toho mal.

 

 Hoc sa dobre pripravil,

 skúšok stovky absolvoval,

 by sa výstup vydaril,

 nik z pozvaných nebanoval.

 

 Dlho predtým vôbec nespal,

 premýšľal o premiére,

 prv než by sa on sám nazdal,

 bol lapený vo voliére.

 

 Musím podať plný výkon,

 sústrediť sa na svoj cieľ,

 energie aj sily príkon,

 v pote driny, chlapče, meľ.

 

 Moja rola zodpovedná 

 pokorou ma napľňa,

 hra o dnešku výpovedná,

 sálu ľuďmi zapľňa.

 

 Hrou je známa estráda,

 z dávnych čias dnes oprášená,

 predtým krátka porada,

 tam režisérka poplašená.

 

 Herci róby skúšajú,

 navzájom si držia palce,

 radosť do hry vnášajú,

 zvládnu slovo, spev aj tance.

 

 Zo sály sa potlesk nesie,

 dav v hľadisku buráca,

 herec stresu veľa znesie,

 k vrcholu ho privádza.

 

 Za tie nervy mu to stálo,

 nad strachom radosť prevládne,

 aj keď sa mu chvíľu zdalo,

 že to srdce jeho nezvládne.

 

 Vystúpenie vydarené,

 niekoľko cien získalo,

 kritičky jak obarené,

 aj tie to v sále dostalo.

 

 Po premiére zničený 

 domov herec prichádza,

 emóciami zmučený,

 do ríše snov hneď prechádza.

 

 

 

 

 

 

Autor Peter35, 18.12.2020
Přečteno 170x
Tipy 4
Poslední tipující: Emily Říhová, ARNOKULT, Donne
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí