Komár

Komár

 

 

 

                         KOMÁR

 

 

 Krížom - krážom izbou bzučí 

 najradšej o polnoci,

 ľudské nervy drzo mučí,

 ťažko nejakej pomoci.

 

 Obeť štípe na stehne,

 kvapku krvi vycicia,

 tlak hneď nahor vybehne,

 nepomôže polícia.

 

 Kolom uší prefrnkne,

 razom mizne tvojmu zraku,

 aj plácačke ufrnkne,

 krátkej noci predzvesť znaku.

 

 Hromžiac v duchu oplzlo 

 prekutávaš každý kút,

 hnusné slovo vykľzlo,

 spriadaš v mysli boží súd.

 

 Akékoľvek pátranie 

 zdá sa celkom zbytočné,

 síl a času mrhanie,

 zastarané, spiatočné.

 

 Ticho zrazu po chvíli, 

 azda pokoj nastane,

 či sa ucho nemýli,

 nočný bzukot ustane.

 

 Keď už ležíš na lôžku,

 znovu ten zvuk začuješ,

 pcháš do uší ponožku,

 i tak komára počuješ.

 

 Zase svetlo rozsvietiš,

 hľadáš celý zúfalý,

 na komára si posvietiš,

 grázel jeden trúfalý.

 

 Miesto vpichu veľmi svrbí,

 trošičku aj krváca,

 na plafóne sa komár hrbí,

 celú noc dnes vyvádza.

 

 Počkaj, ja ti ukážem,

 nenažranec odporný,

 bratovi hneď prikážem,

 likvidovač výborný.

 

 Na stoličku vyskočí,

 papekom sa zaženie,

 komár síce uskočí,

 márne jeho snaženie.

 

 Druhá rana značí koniec,

 na stene len veľký fľak,

 na pamiatku uviť veniec,

 kým nocľažníka trafí šľak.

 

 

Autor Peter35, 27.03.2021
Přečteno 270x
Tipy 8
Poslední tipující: Emily Říhová, Vivien, šerý, Iva Husárková, Frr, JanPlamínek, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

horší jak tinnitus tento hmyz

28.03.2021 22:43:38 | Vivien

Preto ho všetci tak neznášame, lebo je skoro tak otravný ako politici...

29.03.2021 06:30:28 | Peter35

Hihi, krásny a pravdivý komentár. To otravné bzučanie privádza do stavu zúfalstva či šialenstva azda každého, je to asi jediné, čo na lete neznášam, už sa nám to blíži.

28.03.2021 06:21:51 | Peter35

Peter, tak to je úžasný pohled - jak z mého života* Také tak alergicky reaguji na komáry. Hrůza, a nedají mi spát! I kdybych neměl usnout do rána, tak ji musím ulovit. Je to nějaký asi poslední masový pozůstatek v loveckých genech, kdy jsme lovili mamuty. To bzzz mě dostává do varu. Řev lva, je pro mě symfonie.

28.03.2021 01:14:09 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí