Čarodejník

Čarodejník

 

 

 

                     ČARODEJNÍK

 

 

 Čarodejník z veľkomesta 

 nacvičuje nové triky, 

 pokúša sa z kúska cesta 

 upiecť chutné medovníky.

 

 Babrák je to prvotriedny, 

 cesto riedke, lepkavé, 

 za svoj výkon vskutku biedny 

 pocity ujsť nutkavé.

 

 Skúsi triky s kartami, 

 na zem sa mu rozsypú, 

 márny pokus s tortami 

 soleného posypu.

 

 Obstará si klobúk čierny 

 na čary so zajacom, 

 ušiak nie však parťák verný, 

 netúži byť zajatcom.

 

 Zaspí priamo v klobúku, 

 keď pán skúša čarovať, 

 za päť eur na ruku 

 ostáva len vzdorovať.

 

 Skúša s dlhým motúzom 

 viazať nové zvláštne slučky, 

 hundre pritom pod fúzom, 

 zauzlí doň aj dvier kľučky.

 

 Všetky kúzla popletie 

 tento hrozný nešika, 

 z dreva sveter upletie, 

 z vlny výtvor košíka.

 

 Neúnavný samouk 

 skúšať kúzla nevzdáva, 

 cez pauzu skoč na nanuk, 

 bo kríza mysle nastáva.

 

 Pri lízaní nanuku 

 skrsol v hlave nový nápad,

 za pár drobných na ruku, 

 prezradím ti, kde je západ.

 

 Podvedený veriaci 

 len sa smutne obzerá, 

 neveriaco stojaci, 

 na podvod to vyzerá.

 

 Hromžiac pritom hnusne v duchu 

 kúzelníka preklína, 

 čarodejník s mešcom v suchu 

 dobrodinca spomína.

 

 Desať eur čistý výnos 

 za trik hodný údivu, 

 do kešene slušný prínos, 

 potlesk - symbol obdivu.

Autor Peter35, 06.09.2022
Přečteno 168x
Tipy 7
Poslední tipující: Stanislav32, Sonador, Psavec, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí