strýček Větříček

strýček Větříček

Anotace: nó jo...

 

foto: Nita

 

milá dítka
to je strýček Větříček
fouká do mraků i do peříček
rozhoupává kvítka

málokdo však tuší
i on je pěkný kvítko
zašil mrakům sítko
copak se to sluší...?

a tak ač pršelo celkem spoře
už letěj hity pana Hapky
že bez sítka padaj jen velký kapky
a vody bylo jako malý moře

ale mraky mu pak daly
zahanbit se nedají
takže mu pak potají
licenci foukat jednoduše
sebrali

a tak nepluly plachetnice
a děti nepouštěly draky
větrná kola stála taky
nevyvětraná zůstala světnice

a strýček Větříček?
hlavně dětí mu bylo líto
a tak mrakům koupil nový síto
toužil zas foukat do peříček

mraky samozřejmě to povolily
spadl jim kámen ze srdce
už svolali nebeský mudrce
jak by z toho vybruslili

bavil se, strýček Větříček a foukal
nebyl ale škodolibý
a ať se vám to líbí či nelíbí
vesele si k tomu broukal



Autor mapato, 08.01.2023
Přečteno 159x
Tipy 15
Poslední tipující: Lighter, blues, Iva Husárková, Frr, Psavec, Bufik, mkinka, Stanislav32, kozorožka, Fialový metal, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí