Učiteľka

Učiteľka

 

 

 

                      UČITEĽKA

 

 

 Okuliare, prísny pohľad, 

 stúpajúce nároky, 

 vo fyzike veľký rozhľad, 

 Archimeda výroky.

 

 Vždy s pútavým výkladom, 

 nevyhne sa ani vtipu, 

 táto bytosť príkladom, 

 že učiteľ nie bez dôvtipu.

 

 Vysvetľuje názorne, 

 žiaci výklad zväčša chápu, 

 sústredene, pozorne, 

 kreslí grafov veľkú mapu.

 

 Rada pridá pokusy, 

 vyučuje s nadšením, 

 na školenia, na skusy, 

 prácu vníma s poslaním.

 

 Každý deň sa pripraví, 

 trpezlivo, dôkladne, 

 látku pekne upraví, 

 stráviteľne, príkladne.

 

 Žiaci sa vždy veľmi tešia, 

 žiadna hrôza, žiaden stres, 

 chemikárky sa však desia, 

 to je fúria, úplný des.

 

 Písať schémy ťažkých vzorcov 

 vie vždy rýchlo spamäti, 

 nenájde však v triede borcov, 

 čo dokončia ich vzápätí.

 

 Potom celá podráždená 

 skúša zvyšok hodiny, 

 cesta smolou vydláždená, 

 z chémie žiak má šediny.

 

 Porozdáva trojku, štvorku, 

 celá trieda v napätí, 

 cení päťkou malú Dorku, 

 v kúte plače vzápätí.

 

 Už je chémia za nami, 

 zvládli sme ju po biede, 

 Pán Boh, bdej ty nad nami, 

 prestávka, krik po triede.

 

 Cez prestávku v kabinete 

 zas len číta, študuje, 

 hľadá, pátra aj na nete, 

 poznatkami putuje.

 

 Rozhľadená učiteľka, 

 pre študenta vzácny dar, 

 vzdelanosti staviteľka, 

 do budúcna vnáša zdar.

Autor Peter35, 11.05.2023
Přečteno 110x
Tipy 9
Poslední tipující: šerý, Emily Říhová, Marry31, Vivien, Psavec, mkinka
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super, vymýšlet verše fakt umíš :)

12.05.2023 11:47:18 | Marry31

Ďakujeeem, potešilo.

19.05.2023 10:17:20 | Peter35

Ano, není nad dobrou učitelku. Dobře jsi to rozepsal. Pěkné.

11.05.2023 20:05:00 | mkinka

Ďakujem veľmi pekne, teším sa, že sa ti básnická páčila.

19.05.2023 10:16:51 | Peter35

Rádo se stalo. Mám ráda slovenštinu.

19.05.2023 10:18:59 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí