Tři grácie

Tři grácie

Anotace: trochu odlehčení

 

Kdesi ve stínu lesa stárnoucí tři grácie

hlučně pily z pramene ženské filosofie,

mužů rozvážnost prý naprostý je mor,

lehkost bytí zajistí jen smysl pro humor.

 

Pouze ten, kdo nebere se příliš vážně

a s vlastním významem rozloučí se rázně,

dokáže smát se sobě a potřít z pýchy zlost,

získá tak úctu žen a zkruší jejich zhrzenost.

 

Tu z mlází obořil se na ně štětinatý kanec,

že plaší tu zvěř jejich rozjařený tanec,

a jakýs myslivec zelenou si svlékl kamizolu,

aby jim zamával a ukázal ven cestu z boru. 

Autor Zoroaster, 27.06.2023
Přečteno 118x
Tipy 5
Poslední tipující: jenommarie, Psavec, Marťas9
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí