Zima v zoo

Zima v zoo

Anotace: leden

Zima v zoo

 

Taková zima byla v zoo

až vítr hryzal kost

lední medvěd převzal slovo

mrzne plameňák i pštros

 

Podívej na ten ráj pro tuleně

Podívej jak trpí velbloud

opičák tváří se ublíženě

že mu v kleci vypli proud

 

Koukni na ty zasněžený slony

Jak jim vločky tajou v chobotu

Klouzej si po ledě mezi pavilóny

a zaškleb se na ty želvy u plotu

 

Žirafák to vidí bledě

prosí Santu o šálu

hroch funí pro díru v ledě

tříšt je z koly v lokálu

 

Podívej papoušek bez naděje

a ze zebry je bílý kůň

slunce svítí, jen nehřeje

děda mráz usedl na trůn

 

Koukni...

Autor Equus przewalski, 11.01.2024
Přečteno 108x
Tipy 8
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, mkinka, BArBArKO, Žluťák, Psavec, girasole, cappuccinogirl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

https://www.youtube.com/watch?v=2HhXXiIt6wg

12.01.2024 15:53:10 | Equus przewalski

Dobré téma. Kdysi kamarád pracoval ve Dvoře Králové nad Labem jako chovatel.
Toto by jej jistě potěšilo.

12.01.2024 09:09:17 | mkinka

Koukám. Měla jsem spolužačku, chvilku pracovala v ZOO, byl to její sen. Pak raději emigrovala. Líbí se mi moc slunce svítí, jen nehřeje. Myslím si, že to je pro všechna ta zvířata, co jim sebrali život.

11.01.2024 23:24:39 | tide

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí