Pro dětičky...

Pro dětičky...

Anotace: ...místo aprílového žertování mám tu taky něco ze šuplíku, tentokrát rýmovačky pro nejmenší... tak krásného apríla, děti! :o)

Kopretina

Přišla ke mně kopretina
na návštěvu kratičkou,
usmála se, pozdravila,
poseděla, čaj popila,
odcházela s písničkou.

Sedmikráska

Maličká je sedmikráska,
v srdíčku má soužení,
už týden jí trápí láska,
oči má jen pro běláska
a sen, že se s ní ožení.

Chrpa

Chrpa si dnes vypůjčila
modro z letní oblohy,
oči si s ním vybarvila,
svátečně se ozdobila,
prý má slavé zásnuby.

Pampeliška

Pampeliška v plném květu
svojí vůní medovou
zastavila včelku v letu,
pozvala tu pilnou tetu
na hostinu májovou.

Konvalinky

Pod kapradím konvalinky
pořádají velký ples,
od rána žehlí sukýnky,
načesávají lokýnky,
rozvoněl se celý les.
Autor Cecilka, 01.04.2005
Přečteno 472x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí