Socialistická

Socialistická

Anotace: Tak tenhle text jsem nosil v hlavě už dlouho.... Vymyšleno jen tak pro zábavu při nudných cestách autobusem do školy...

Tak jsme si zas hráli na doktory
a kolem nás jezdili traktory..
Kombajny sklízely úrodu
a já tě zahlíd v průvodu.
Prvního máje z ochozu
viděl jsem pány z kolchozu
a družstevníky z JZD
jak se lepili na tebe.

Páni co žili v podnájmu
chtěli tě svádět potajmu,
zlíkat tě zbožím z Tuzexu
- vklad se měl vrátit na sexu..

Jenže ty jsi správná žena
s velkým citem pro etiku
a proto jsi odolala
svodům všech těch bolševiků..

Pásáky a kombajny přejíždí přes lány,
budujeme, sklízíme a překračujem plány.
V Gottwaldově sraz na pivu
čeká půlku kolektivu,
z Aurory se pořád střílí,
tak proč bychom to nezapili?
A Marx píšíc svůj Kapitál
na chvíli přestal, pak psal dál...

Tak jsme zas řádili na seně,
ty jsi to vzala vznešeně
- toho si vážím na ženě,
jenž chudák musí nuceně
souložit v rudé haleně.

Vezmem se zítra na obci,
děti pak skrze adopci
příjdou do naší rodiny,
tak jako čerstvé plodiny,
jež seli naši rolníci
odolávaje vichřici.

Jak naše děti vyrostou
jedno se stane starostou,
to druhé zase vojákem
ať si zaskáče s padákem,
samopal v rukou zahučí,
SvazArm ho to už naučí...
A naše dcerka nebohá
angažuje se v ROH....

Je však konec našim plánům...
žel osud nám přeťal cesty
Václavákem zvoní klíče
a došlo i na protesty..

Nad Kladnem zhasla rudá záře,
už jsme pryč z drápů otrokáře,
teď už jsme pseudo-svobodní,
pryč se vším co je vyhodní...

Rez usedá na traktory,
jen ty jsi furt dravá ženská,
tak zbyly nám hry na doktory
a placená nemocenská...
Autor Niktor, 13.04.2007
Přečteno 755x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Super nápad.

15.04.2007 11:53:00 | shaakti

:o)

13.04.2007 21:30:00 | Severka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí