Karkulka

Karkulka

Anotace: Je to takova parodie na Karkulku...

Je to osůbka malá,milá i veselá,
V červeném kabátku oděná.
Spíš než kabátek nazvu ji kožená bunda,
Jenž zřídka kdy sundá.
Čepičku má jak Sherlock danou,
Vlasy jí volně plavou.
Má košík, má i konvičku,
Cupitá navštívit svou babičku.
Košík má velký obsah,
Vlk by ho chtěl dostat.
Nese bábovku i vína,
Ale falešně si u toho zpívá.
Konvičku si ladně nese,
Zalívá kytičky,
Ale spíš jak záhonek to vypadá jak v pralese.
Jenom zalévá, zalévá, leje,
A vůbec nepleje.
Vlk se v tom houští ztratil,
A pohádku tím zhatil.
Nenašel Karkulku,
A u topil se v lavorku.
Čekala, čekala, dívala se,
Nakonec přišla na to, že asi skončil v base.
Zklamaná z Vlka byla,
Skoro se v konvičce utopila.
Babička se nedočkala Karkuličky,
Musela sama hrát kuličky.
Nečekaně Karkulka v Audi přijela,
Babička jen s pusou dokořán čuměla.
Pak se obě vínem spili,
A nakonec čuňata blili.
Zazvonil zvoneček,
Proto že Karkulka zablila celý bábin domeček.
Autor N.Ryba, 27.04.2007
Přečteno 440x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dekuji za komentar, potesil me:))

10.11.2007 22:03:00 | N.Ryba

Přečetla jsem většinu tvých básní, ale jen pár mi jich stačilo k tomu, abych pochopila, že ty psát vážně umíš. A moc dobře. Tahle konkrétně mě donutila se zasmát, což se nestavá často. Jen tak dál :))

10.11.2007 18:48:00 | Eylonwai

Velmi zábavné. :-) Mělo to šmrnc!!!

27.04.2007 20:59:00 | veronicie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí