Tralalákovo Tra la lá v Tralalákově

Tralalákovo Tra la lá v Tralalákově

Anotace: (hudební)

Sbírka: Květy a trny I.

Na notové lince

Dáma se posadí

ve chvilince.

Zdá se vypadati rudě,

 

Imperátorio experimentále,

Snad na pátou položí své pozadí,

by byla nejvýše,

neviditelnice jedna

jak kalafůna ve futrále.

 

Notama si míchá,

celou, čtvrtku, osminovou pomlku

a pak půlku,

na hlavu posádí si tralalák 

do ruky generálskou hůlku.

 

Co Její oči a úsměv prozradí?

 

Na hodinách tři jedničky,
A pod nima tři sudby.
Co odehrává se Ti za víčky?
Když utopená v tónech hudby
Někde v zádu,v záhlaví
Tvý tra la lá
si někde zní.


Four voices is voices in Youre head.
Harmony dis
Eis and fis
Houslový klíč
pod korzet
Sníš si sníš.
Svůj vlastní svět.

Než zazní tón,
ten poslední


Tra la Lá tralalák smeklo

posazený na Tvou hlavu.
A noty v neviditelném hávu 
někam odkráčí,
odezní,
ztrácejí se někde v davu. 
Snad našly si už jinou hlavu,
divnou, fádní, nóblesní? 


Všechna ta béčka, křížky, pomlčky,
za těmi tóny jdou mlčky.
Trubka i ten roh lesní.
Otevřeš oči,

chceš se jen nadechnout,
tóny se stočí
a přijde Fade out.

Autor Mathiesz, 11.12.2012
Přečteno 642x
Tipy 3
Poslední tipující: mašinka, Joe Vai, Robin Marnolli
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

čtu tě už dýl, ale tyhle obrazy mě fakt zaujaly, rytmicky mi to trochu drhne, ale dám bod...zlepšuješ se, mi přijde:-)RM.

11.12.2012 06:34:25 | Robin Marnolli

No, zatím zde dávám to, co jsem vše poskládal tak různě řed a před mnoha léty a snažím se to uložit ve sbírku, tak nevím... :-)

12.12.2012 17:56:02 | Mathiesz

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí