Šálek kávy se Smetanou

Šálek kávy se Smetanou

Anotace: jedna starší z dob studia na gymplu... o mém rodném městě

Kávové aroma
line se místností
za doprovodu Smetany,
který sem vábí
studenty z Litomyšle.

Unavení gymnazisté
zabloudili právě dnes
po semináři z matiky
do kavárny na náměstí
na studentské kafíčko.

Odpolední harmonie
vkradla se potichu
mezi rovnice a vzorečky,
aby napsala další takty
své pondělní symfonie.

Kamenná socha Smetany
nahlíží oknem dovnitř
tiše se usmívá
a naslouchá sametovým tónům
litomyšlské poezie.
Autor mňousek, 21.08.2015
Přečteno 428x
Tipy 3
Poslední tipující: Frr, Nikita44, hanele m.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"litomyšlské poezie" se špatně říká, jménem čtenářů navrhuji změnu :o)
(třeba poezie odkud)

21.08.2015 12:15:45 | hanele m.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí