Potulní muzikanti

Potulní muzikanti

Anotace: Báseň o radostech i těžkostech potulných muzikantů

Některé ženy dosáhly věku stříbrných vlasů
na hlavě se lesknou jak groše
v klobouku potulných muzikantů nesoucích basu
za sladké tóny odměním vás troše

Muzikanti šli dál než noc zmoudřela
aby schovali své hlavy v podloubí
bohužel ne vždy je ulice vřelá
to když kdosi ony tuláky oloupí

Naši oloupení tuláci kráčejí úvalem
hudba jim jest lékem proti chudobě
pro samé slzy nevidí svět naplněný žalem
aj v této nicotné, prázdné době
Autor Petr27, 13.08.2017
Přečteno 623x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí